Etusivu      Pihasuunnittelu
Tulosta tämä sivuLisää suosikkeihin

Pihasuunnittelu

Unelmoitko hennon vaaleanpunertavina kukkivista omenapuista? Haluaisitko nauttia koko kesän kukkivasta perennapenkistä? Vai pidätkö enemmän kivien ja havujen tuomasta harmoniasta? Kaipaatko selkeästi jäsenneltyä suunnitelmaa, jonka pohjalta voit toteuttaa pihanrakennuksen omien resurssiesi puitteissa? Suunnitelmaa, jonka lähtökohtana ovat sinun toiveesi ja tarpeesi. Suunnitelmaa, joka sopii ympäröivään maisemaan ja ottaa huomioon jo olemassa olevat kasvit ja rakenteet.
 
Huolellisesti tehty pihasuunnitelma luo hyvän perustan toimivalle pihalle. Se huomioi yllä mainittujen asioiden lisäksi mm. kasvien kasvuvaatimukset, jolloin kasvit viihtyvät heti alusta asti istutuspaikallaan ja vältytään kalliilta kokeiluilta.
 
Pihasuunnitelma voi olla yleissuunnitelma, jolla luodaan puitteet toteutustason suunnittelulle. Siinä on määritelty alueen toiminnot, kulkureitit ja päällystetyt alueet, sekä olemassa olevat että uudet kasvillisuusalueet, rakenteet, varusteet ja kalusteet pääpiirteittäin.
 
Tarkasti mittakaavaan piirretty istutussuunnitelma kasviluetteloineen on vahva perusta pihanrakennukselle. Sen avulla on helppo pyytää tarjouksia esim. urakoitsijoilta ja taimistoista.
 
Hoitotyöselostuksessa annetaan tarkat istutus- ja hoito-ohjeet pihan kasvillisuudelle.
 
Viherrakentamisen työselostus puolestaan neuvoo mm. viheralueiden rakenteisiin, päällysrakenteisiin, kasvualusta- ja kasvillisuustöihin sekä nurmikonhoitoon liittyvissä asioissa.